Наградни ликовни и фото конкурс

НАРОДНИ МУЗЕЈ КРУШЕВАЦ
отвара наградни ликовни и фото конкурс,

на тему

Тамо где је Слободиште

Отворена је нова стална поставка у Дому Слободишта, у склопу Меморијалног комплекса који је саграђен 1965. године у част невино страдалих за време немачке окупације у периоду од 1941. до 1944. године. Тиме је грађанима Крушевца, али и свима који изразе жељу, омогућено не само да обиђу меморијални комплекс са основном музејском поставком, већ и да у потпуности оживе сећање на ову велику трагедију елементима који су брижљиво компоновани да чине ефектну целину. Позивамо вас да управо поводом обележавања Видовдана 2024. године и ви дате свој допринос.

Право учешћа на конкурсу имају ученици основних и средњих школа на територији Расинског округа и то у три категорије, на основу којих ће бити и подељене награде за најбољи ликовни рад и најбољу фотографију:

I категорија: млађи основци (I-IV разред)
II категорија: старији основци (V-VIII разред)
III категорија: средњошколци (I-IV година)

Радове слати путем електронске поште на адресу slobodisteks@gmail.com или лично донети на Слободиште сваког радног дана у периоду 8-19 часова. Ликовни радови као и фотографије треба да буду потписани на полеђини, именом и презименом, разредом/одељењем ученика са именом школе коју похађа.

Конкурс је отворен од 17.5.2024. године до 7.6.2024. године.

Стручни тим ће одабрати најуспелије ликовне радове и фотографије, за све категорије, и у складу са тим поделити конкурсне награде.

За више информација:
Тел: 037/678-397
електронска пошта: slobodisteks@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *