СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НОВЕ СТАЛНЕ МУЗЕЈСКЕ ПОСТАВКЕ

отварање

У четвртак 21. марта 2019, у 13 сати, свечано ће бити отворена нова стална поставка Народног музеја Крушевац, чиме ће процес реконструкције музеја, који континуирано тече од 2011, бити приведен крају. Радови на новој сталној поставци финансирани су из републичког и градског буџета, првенствено средствима добијеним по конкурсима Министарства културе и информисања Републике Србије.

Као плод вишегодишњег залагања стручњака крушевачког музеја, пред посетиоцима ће се коначно наћи заокружена поставка која, кроз неколико целина, илуструје вишемиленијумски историјски ход. На два спрата и на више од 820 квадратних метара, у сасвим новом руху и са мноштвом експоната са којима ће се публика по први пут сусрести, нова музејска поставка држаће се старе периодизације – од природњачких експоната и праисторије, преко антике и средњег века, све до савременог доба. Визуелно и наративно, публика ће бити у прилици да целовито сагледа и доживи културно-историјске феномене који су обликовали нашу прошлост и сећање.

На дан свечаног отварања нове сталне поставке, 21. марта, музеј ће радити бесплатно за све посетиоце.

Устаљено радно време (8–20 сати) и досадашња цена улазнице од 150 динара за све објекте у саставу музеја – неће се мењати.