СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НОВЕ СТАЛНЕ МУЗЕЈСКЕ ПОСТАВКЕ

отварање

У четвртак 21. марта 2019, у 13 сати, свечано је отворена нова стална поставка Народног музеја Крушевац, финансирана средствима из републичког и градског буџета, првенствено по конкурсима Министарства културе и информисања Републике Србије.

Поред Горана Васића, директора Народног музеја Крушевац, на свечаном отварању говориле су Бојана Борић Брешковић, директорка Народног музеја у Београду, Јасмина Палуровић, градоначелница Крушевца и – испред Министарства културе и информисања – Данијела Ванушић, помоћница министра за заштиту културног наслеђа, која је формално отворила нову сталну поставку.

Нова музејска поставка производ је вишегодишњег залагања стручњака крушевачког музеја да се богато наслеђе презентује на достојан и атрактиван начин. На два спрата централне зграде музеја, на више од 800 квадратних метара, публика је у прилици да целовито сагледа културно-историјске феномене који су обликовали прошлост крушевачкога краја.

Устаљено радно време (свакога дана од 8 до 20 сати), као и досадашња цена улазнице (150 динара за све објекте у саставу музеја) – неће се мењати.

Погледајте галерију фотографија са отварања: