Отварање изложбе: ЛЕПЕНСКИ ВИРУС

изложба

Народни музеј Крушевац има част да вас позове на свечано отварање изложбе ЛЕПЕНСКИ ВИРУС – скулптуре и цртежи, аутора Недима Хаџиахметовића.

Недим Илија Хаџи Ахметовић Мафа рођен је 1970. године у Неготину. Дипломирао је на Факултету Уметности у Косовској Митровици на предметима Скулптура у Металу и дрвету и Анатомско цртање. Члан је УЛУПУДС – а. Члан је одбора и комитета у више светских уметничких удружења и организација за скулптуру и монументалну скулптуру (Италија, Кина, Мађарска). Оснивач је, уметнички директор и вођа трочлане ауторске групе BKBF, у Словенији. Реализовао је преко деведесет јавних монументалних скулптура у двадесет и четири земље света. Награђиван у земљи и иностранству за скулптуру и сликарсво . Двадесет самосталних  жирираних изложби и преко четрдесет колективних у земљи и иностранству. Скулптуре монументалног и галеријског формата су у приватним колекцијама и музејима у Србији, Португалу, Јужној Кореји, Румунији, Мађарској, Канади, Кини и Русији.

Свечано отварање изложбе одржаће се у уторак, 11. јуна, у  13 часова у Уметничкој галерији Народног музеја Крушевац, а овом приликом биће потписан и Споразум о сарадњи са Факултетом Ликовних уметности у Косовској Митровици.